6 lépéses arctisztítás házilag – DIY ötletekkel szakembertől

Előző írásomban már megmutattam, hogyan készíthetsz bőrtípusodnak megfelelő tonikot, vagy éppen nyugtató iszappakolást, most pedig szeretném neked megmutatni miként tudod felhasználni azt arctisztítás során. Az évszakok megviselik szervezetünket, és ezzel együtt bőrünket is, így fontos annak táplálása, és regenerálása. Sokan tartanak a házi “nyomkodástól”, és lehet kozmetikusod is lebeszélne róla, de én azt mondom, hogy kellő körültekintés mellett egy próbát megér, pláne amikor éppen hónap vége van, és kozmetikusra nem maradt már pénzed.

1. TISZTÍTÁS:

Első lépésként eltávolítjuk a szennyeződéseket. A bőrtípusodnak megfelelő arctejjel és egy vattakorong segítségével töröld át az arcod.

2. TONIZÁLÁS:

Második lépésként eltávolítjuk a bőrünkön maradt arctej nyomait. A bőrtípusodnak megfelelő tonikkal és egy vattakorong segítségével töröld át az arcod.

3. BŐRPUHÍTÁS:

Harmadik lépésként felpuhítjuk a bőrünket, hogy kinyíljanak a pórusok és hozzáférjünk a mitesszerekhez. A bőrtípusodnak megfelelő arcradírt vidd fel az arcodra egy ecset, vagy egy spatula segítségével. -Bőrradírodat házilag is el tudod készíteni, itt az oldalon találsz ötleteket “Így készíts házilag bőrradírt” írásban, és már készen is állunk a nyomkodásra!

4. MITESZEREK ELTÁVOLÍTÁSA:

Miután jól felpuhult a bőrünk, töröld le a bőrradírt és töröld át az arcod tonikkal. Fontos, mert a tonik leállítja a hámlasztás folyamatát! Fertőtlenítjük a bőrünket a szintetikus bőrfertőtlenítőszer minden bőrtípusra megfelelő, de ha jobban szereted a természetes dolgokat tea-faolajjal, vagy hamamelisszel is áttörölheted az arcod, bőrtípusodnak megfelelően. Ezután 2 db steril kendő segítségével és az ujjainkkal kezdjük el kinyomkodni a mitesszereket. Aki nagyon profi az a komedó eltávolítót is használhat. De, ha nem vagy olyan ügyes több bajt okozhatsz vele, mint hasznot!

5. TÁPLÁLÁS:

Vidd fel a kedvenc arcpakolásodat! Az arcpakolásokat általában 15-20 perc után lemossuk. Mivel, hogy nyitottak a pórusaink, most jobban be tudjuk juttatni a hatóanyagokat a bőrünkbe. Nemsokára itt az “Így készíts otthon arcpakolást”! Ha van otthon fényterápiás eszközöd miközben fenn van a pakolásod használhatod a piros színt. A piros fény aktivizálja a hatóanyagokat. És ha netán ultrahangos eszközöd is van otthon használd bátran, mert az ultrahang a bőr mélyebb rétegeibe is eljuttatja a hatóanyagot.

6. BŐR BEZÁRÁSA, NYUGTATÁSA:

Vigyél fel az arcodra egy pórus összehúzó pakolást. Lehet készen is kapni, de házilag is készíthetsz otthon, pl.: a kedvenc hidratálódba keverj fehér agyagot. Természetesen, mindig vedd figyelembe a bőrtípusodat. Ha szeretnétek írhatok tippeket, de a ti receptjeiteket is szívesen olvasom! Ha van otthon fényterápiás készüléked a kék fényt használd ez fertőtlenít. Ha netán van otthon hideg-meleg kalapácsod a hideg funkciót használd. A hideg összehúzza a bőr pórusait. Majd mosd le a pakolást és vigyél fel egy bőrnyugtató krémet. Ez lehet kamillás vagy egy körömvirágos hidratáló készítmény. Remélem tudtam segíteni!

Ha kozmetikusra bízod a mitesszerek eltávolítását akkor is szükséges az otthoni ápolás, ha azt szeretnéd, hogy szép legyen a bőröd. Ebben az esetben a 4. lépés kihagyásával hetente egyszer csináld végig ezt a kúrát, megéri! FONTOS bármilyen készítményt használsz vedd figyelembe a bőrtípusodat, és teszteld hogy van-e olyan összetevője ami allergizál! Ha neked is van egy jó recepted ne tartsd magadban!

About the author: WakeUp Community Center

Leave a Reply

Your email address will not be published.