Az én házam, az én váram… mi van a komfortzónán túl?

Minden embernek van egy bizonyos komfortzónája, mindenki szeret annak a keretei belül működni és még a határok közelébe se menni, mert úgy érzi, hogy ez nyújt neki biztonságot és azon túl csak kellemetlen dolgok várnak rá. Vajon igaz ez?

Jó dolog álmodozni, de ha nem teszel álmaidért, azért mert félsz vagy, mert túl kényelmes a megszokás és ülsz a komfortzónád közepén lévő kanapédon akkor életed végéig csak álmok maradnak. A legrosszabb, amit magaddal tehetsz az, ha álmodozol, de nem teszel semmit, és a végén megbánod azt, hogy nem tetted meg. Hiszen a nem cselekvés is cselekvés. Szóval itt az ideje felállnod arról a kényelmes kanapéról, mert már kiülted és egy jó nagy fenék alakú lyuk van rajta, és hogy nekiállj megvalósítani álmaidat! Az első lépés után már csak a második lesz nehezebb, de ha vannak álmaid és céljaid, akkor mi sem lesz könnyebb, mint elérni őket az indulás után, mert ha valamit tiszta szívből csinálsz, akkor azt úgy csináld, hogy más esélye ne maradjon, mint hogy megvalósuljon! El kell hinned, hogy képes vagy rá, mert amit ma gondolsz, az alkotja meg a holnapi énedet! Tele van a világ lehetőségekkel, s mindezt akkor fogod észrevenni, ha sikerül a komfortzónádon túlnézned. A világ szerintem akkor szép, ha mindenki fel meri vállalni önmagát és a saját egyéniségéből adódóan színessé varázsolja a saját életét valamint barátai és családja mindennapjaiba pedig ezzel színt tud vinni.

Álmaidat mindig lépésről lépésre alapozd meg és haladj a céljaid felé vezető lépcsőn! Nyiss a világra és a világ is nyitni fog rád!

cikk írója: Marczinka Mátyás borítókép | 2017.02.03.

About the author: Marczinka Mátyás

Mátyás a WakeUp Community Center alapító igazgatója. Munkássága során számtalan nemzetközi és hazai projektben vett már részt, fontosnak tartja az egyén megtartása mellett a közösségépítést, amire nap mint nap törekszik. Kérdéseiddel fordulj hozzá nyugodtan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.