Jegyezd meg, ha nem akarsz kibabrálni magaddal – Bella a kozmetikus tanuló tippjei

Közeledik a tavasz, és vele együtt hosszabbá válnak a nappalok, és sokkal rövidebbek lesznek a ruhák, amiket felveszünk. A fokozott fény sok esetben bőrünket is megviseli, és nagyobb próbatételnek teszi ki, és a fényviszonyok megnöveli a bőrhibák optikai látszatát is. Összegyűjtöttem öt olyan hasznos tippet, amivel elkerülheted a kellemetlen feszengést egy-egy rendezvényen, valamint megkönnyítheted saját életedet is.

HERPESZ

Ha ajakherpeszed van, vagy nem rég múlt el, kezelés során a vírus végigterjedhet az arcodon ami nem valami szép látvány, amellett, hogy sok kellemetlenséggel is együtt jár. Ha a kozmetikus észreveszi, másik időpontot fog ajánlani. 
MEGOLDÁS: Az ajakherpeszt a Herpes Simplex Vírus okozza és a víruscsaládon belül is a HS1 elnevezésű vírust okolhatjuk. A gyógyszertárakban kitűnő hatásfokkal rendelkező kezelőszereket lehet már vásárolni. Kérd a gyógyszerész segítségét!

SZEMÖLDÖKSZEDÉS

Ha valamilyen eseményre készülsz az ajak feletti és a szemöldök gyantázást ne hagyd az utolsó pillanatra, mert sokszor pirosas nyomot hagy maga után ami ront a megjelenéseden. 
MEGOLDÁS: Gyantázás során a hámréteg megsérül, pirosodással, akár apró hólyagosodással járhat a kezelés. Jelentős esemény előtt 3-4 nappal gyantáztass. Otthoni utóápolásként bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő krémet használj. Ilyen a kamilla- vagy körömvirágkrém.

ARCTISZTÍTÁS

Ha menszi alatt, vagy előtte 1-2 nappal mész arctisztításra jobban fáj a kezelés és nehezebben gyógyulnak a bőrtisztítás okozta apró sebek, mivel, hogy a nehéz napokon alacsonyabb a szervezet ösztrogén szintje. 
MEGOLDÁS: Az optimális, ha menszi után mész kozmetikushoz, mert ilyenkor gyógyulnak gyorsan a sebek, és a fájdalomszínt küszöbünk is ebben az időszakban a legmagasabb.

SZEMÖLDÖKFESTÉS

Ha szép szeretnél lenni a fontos eseményen, a szemöldökfestést ne hagyd az utolsó pillanatra! Kivéve, ha halloween partyra mész és boszorkánynak öltözöl. A viccet félre téve, festés után a szemöldök még természetellenes látványt nyújt, így a sminket diszharmonizálja. 
MEGOLDÁS: Fontos esemény előtt minimum 2-3 nappal festesd a szemöldököd. Ilyenkor már csak a szőrszálakon marad festék, mivel az arctisztítástól és a természetes hámlástól addigra a bőrről lekopik.

HÁMLASZTÁS

Bőrfiatalító hámlasztást követően(savas vagy lézeres) egy percre se tedd ki erős fénysugárzásnak a bőröd, mert maradandó sötét foltok jelenhetnek meg rajta. Ilyen a napfény, szolárium és a síelés is. 
Megoldás: Hámlasztáskor a bőr hámrétege vékonyabb lesz és ezáltal sérülékenyebb, így jobban át tudnak hatolni rajta a bőrt károsító fénysugarak. Ha erős fénysugárzásnak teszed ki a bőröd, a bőr védekezés képen fokozottan kezd el melanint termelni, hogy megvédje a DNS-ét. Ez a folyamat jelenik meg barna foltként.
MEGOLDÁS: A hámlasztást csak “sötét időszakban” azaz ősztől tavaszig lehet alkalmazni a fent leírt következmények miatt. Ezen időszak alatt is akadnak napok amikor gyönyörűen süt a nap, ilyenkor kalap viselésével tudod megvédeni sérülékeny bőrödet. Ha már kibabráltál magaddal, akkor a kozmetikusod bőrhalványító kezeléssel tud segíteni a problémán.

About the author: WakeUp Community Center

Leave a Reply

Your email address will not be published.