A test felületén alkalmazott masszírozásnál a kézzel, könyökkel, térddel, talppal vagy különböző segédeszközökkel kifejtett mechanikai hatások az érintett helyeken közvetlenül, az idegpályák és a reflexzónák révén pedig áttételes hatást gyakorolnak az élő sejtek és szövetek működésére. Például helyileg befolyásolják a nedvkeringést és az izomtónust, a behatás helyétől távolabb pedig az idegpályák útján az egyes szerveket is. A WakeUp Life Stúdió együttműködő partnerei körében megtalálható mind az egészségmegőrzését szolgáló masszázs, valamint a relaxálni vágyóknak a SPA masszázs is.

SVÉD MASSZÁZS

Masszázs ágyon történik különböző olajok, krémek használatával. Lazító és stimuláló fogásokból áll (simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés, vibráció) melyek közvetlenül az izmokra és a bőrre hatnak, közvetve pedig az idegrendszerre, a keringési rendszerekre, emésztésre és kiválasztásra. Ezáltal fejthet ki lazító, fájdalomcsillapító, relaxáló pozitív élettani hatását. Beindíthatja a szervezet önregeneráló folyamatait. Pihenteti és energiával tölti fel a fáradt lelket. Javasolt: mozgáshiányos életmód, migrén, izomláz, stressz, fokozott szellemi munka, fáradtság érzet, lelassult anyagcsere, aszimmetrikus sport, izom csomók, mozgásszervi eredetű fájdalom (lumbágó, húzódás…) kezelésére és megelőzésére.

THAI LÁBMASSZÁZS

Talptól térdig történő olajos masszázs melyhez a masszőr kezeit, ujjait és speciális fapálcikát használ. Stimulálja a talpi reflexzónákat ezzel serkenti a belő szervek működését. Egyensúlyba hozza a vér- és nyirokkeringést, méregtelenít, javítja az állóképességét és immunitást. Csökkenti a fáradtságot, stresszt, szorongást.

SHIATSHU MASSZÁZS

A Sugiyama Shiatsu mélyre ható nyomást gyakorol a szervezetre – ruhán keresztül – egy meglehetősen intenzív módon, amellyel két dolog elérésére törekszik: a kliensekből a lehető legtöbb stresszt kinyomni, valamint stimulálni és felszabadítani a test nyomópontjait, hogy a test energiája a meridiánokban jobban és bőségesebben áramolhasson.  A test sok esetben gyógyulással reagál erre a megjavított áramlásra, melynek a főbb élettani hatásaiból álljon itt néhány: jobb vérkeringés mélyen az egész testben, bőségesebb energiaáramlás, jobb testtartás, erősebb vitalitás, jobb immunrendszer, betegségekből gyorsabb felépülés, nőknél könnyebb és kevésbé fájdalmas menstruáció, sportolóknál jelentős teljesítménynövekedés, sérülések és testi fájdalmak esetén nagyon rövid időn belüli tünetmentesítés. Ezzel a technikával hatékonyan kezelhetők a következő sérülések: merev nyak (sérv), sérült vagy bemerevedett vállak, könyök és csuklók, hát, derékfájás és gerincmenti problémák (sérv), csípő, combok, térd és lábszárak, boka .

AROMATOUCH

feltöltés alatt

TALPMASSZÁZS

Lábaink naponta viselnek el nagy terheket, testünk teljes súlyát hordják. Ennek ellenére, mégis elhanyagoljuk őket. Nem fordítunk kellő figyelmet a rendszeres ápolásukra, pedig a lábaink állandóan használatban lévő, nélkülözhetetlen testrészeink. Alapvető emberi tulajdonság, hogy többnyire a látható testrészeinket igyekszünk karbantartani és szépíteni, arcunkat például megkülönböztetett, gonddal ápoljuk. Pedig ha megfelelően törődünk talpunkkal, lábízületeinkkel, lábszárunkkal, a közérzetünk is javul! A talpmasszázs célja: A pozitív pszichés változások megteremtése, a fizikai és lelki diszharmónia megszüntetése. A stressz hatások megszüntetése, ellazulás, a belső nyugalom biztosítása. Az egészséget megtartó életerők tudatos, célirányos serkentése ujjnyomással a reflexterületeken, meghatározott nyomáserősséggel és meghatározott ideig. Mindkét módszer hatékony kiegészítője lehet az orvosi kezeléseknek, de a legjobb megoldás az ha prevencióként, egészségünk, jólétünk megőrzése céljából ezeket a lehetőségeket beépítjük az életünkbe. Kúraszerűen, valamiféle rendszerességet követve sokat tehetünk jobblétünkért. Ugyanis itt is, mint az élet más területén fontos az egyfajta rend kialakítása.    

KINEZOTAPE

Fájó testrészek rugalmas szalaggal való ragasztása amely mozgatással kombinálva 5-10 percen belül kifejti fájdalom csillapító hatását. Hatóanyag mentesen segíti az öngyógyulási folyamatot és a szöveti regenerációt. A szalag anyaga pamutszövet speciális akrilbevonattal amely természetes érzés, vízálló és nagyon ritka az érzékenység vele szemben. A ragasztás technikájától függően több fajta problémára is jótékonyan hat, pl.: feszült izom, izomcsomó, izomláz, íngyulladás, instabil ízület, ízületi gyulladás, ödéma, haematoma, hegek

MASSZŐRÖK

Veres Zoltán – shiatsu masszőr, koreai sportmasszőr,  masszázs instruktor 
Molnár Violetta – SPA (illóolajas) masszőr
Kovács Mónika – talpmasszőr
Hegedüs Bettina – svédmasszőr