Rátkai Anett: Vedd át az irányítást! – kilépés az idő fogságából

Valószínűleg mindenki érezte már úgy, hogy az idő fogságában él. Hajtunk a munkahelyünkön, és frusztráltak vagyunk azok miatt a dolgok miatt, amiket aznap nem tudtunk befejezni. Feszültté tesz minket, hogy mindig későn érünk haza, vagy mindig rohanni kell az óvodába, és már megint a mi gyermekünk az utolsó. Van, hogy napközben még enni is elfelejtünk, aztán este mindent bepótolunk, pedig milyen idegesítő, hogy már megint szorít a kedvenc nadrágunk. Edzésre is kellene járni, de egyszerűen nincs időnk, arról már nem is beszélve, hogy szükségünk van egy kis énidőre is, hogy olyan tevékenységet végezzünk, ami feltölt.

Világosan látszik, hogy a rendszerben változásra van szükség, de hol, és hogyan kezdjünk neki?

Szeretnék most megosztani veletek egy modellt, aminek nagyszerűsége nem a hírességében, hanem sokkal inkább egyszerűségében áll. Saját magatok is tudjátok használni, vagy akár egy coach segítségét is kérhetitek – a modell ugyanis hűen tükrözi egy tipikus coaching folyamat mibenlétét.  Lássuk tehát: A GROW MODELL

G – goal, vagyis cél. Határozzuk meg, mit akarunk!
R – reality, vagyis jelenlegi helyzet. Hol tartunk most?
O – options, azaz lehetőségek. Mit csinálhatnánk?
W – will, a szándék. Mit fogunk tenni?

A négy egyszerű lépés mindegyike rendkívül fontos, és megkerülhetetlen a számunkra kielégítő végeredmény elérése érdekében.

  • 1. lépés: célkitűzés – legyen konkrét, mérhető, elérhető, reális és időkerethez kötött. Fontos kérdés a célállításnál, hogy mennyit akarunk beletenni ebbe a folyamatba. Rögtön a Mount Everest meghódítása lesz a célunk? Nem lehetetlen, hiszen az a több ezer ember, aki már megmászta az Everestet, biztosan ezt a célt tűzte ki magának. Azonban lehet, hogy a többi hegyet is érdemes célállítás előtt megvizsgálnunk.
kép forrása:
  • 2. lépés: jelenlegi helyzet feltárása. Szintén kritikus pont. Nézzünk rá őszintén, milyen dolgokat tettünk meg eddig, értsük meg, milyen belső akadályokkal, blokkokkal találkoztunk, mik voltak a fejlődést gátló tényezők.
  • 3. lépés: lehetőségek feltárása. A legizgalmasabb pont – hogyan fogjuk elérni a kitűzött célt? Milyen lehetőségek és alternatívák állnak rendelkezésre? Bármilyen ötlet jó ötlet ennél a pontnál, a lényeg, hogy a lehető legnagyobb számú alternatívát találjuk meg, hogy könnyebben ki lehessen választani, melyik lesz a megfelelő irány.
kép forrása:
  • 4. lépés: mit fogunk tenni? Nézzük meg, hogy mit tapasztaltunk eddig, mi az, amit meg tudunk változtatni célunk elérése érdekében. Azonosítsuk be, hogy milyen lépéseket teszünk az ügyünkért, figyelve a lehetséges akadályokra is. Határozzuk meg azt is, mit mikor teszünk, mennyi idő alatt. Gondoljuk át, milyen támogatásra van szükségünk.

Ezek után nincs más hátra, mint elköteleződni a megálmodott lépések mellett, és megvalósítani azokat. Sokat segít, ha a megcélzott lépéseket és a hozzájuk kapcsolt időkereteket leírjuk a könnyebb nyomonkövethetőség érdekében.

Sok sikert az új célok megvalósításához 🙂

Forrás: Sir John Whitmore – Coaching for performance, The principles and practice of coaching and leadership

About the author: Rátkai Anett

Leave a Reply

Your email address will not be published.